De Queeste Art

De Queeste Art De Queeste Art is a contemporary art gallery specialized in contemporary painting, drawing, graphics

We wensen u prettige feestdagen en een een gelukkig nieuwjaar!Nous vous souhaitons de joyeuses fêtes et une bonne année!...
23/12/2023

We wensen u prettige feestdagen en een een gelukkig nieuwjaar!

Nous vous souhaitons de joyeuses fêtes et une bonne année!

We wish you happy holidays and a wonderful New Year!

afb. : Filipa Figueiredo, I Wish I Was a Rock, mixed media on paper, 140 x 110 cm, 2023.

18/12/2023

Marc Ronet nog t/m 11 februari 2024 in het MUba Eugène Leroy te Tourcoing.

Wij vernemen met droefheid het overlijden van Francine Van Mieghem. Francine Van Mieghem (Oostende,  1930 – Veurne, 2023...
11/12/2023

Wij vernemen met droefheid het overlijden van Francine Van Mieghem.

Francine Van Mieghem (Oostende, 1930 – Veurne, 2023) had jarenlang een intense band met beeldhouwkunst. In het keramiekatelier van de Abdij Ter Kameren (Brussel) ontwikkelde ze een passie voor klei, vervolgens kwam het jarenlange poseren als model en het zoeken van een eigen weg in de beeldhouwkunst. In het leven en oeuvre van Francine neemt de zeer lange en intense samenwerking met George Grard een centrale plaats in. Reeds in de jaren 1960 was zij in het atelier van haar echtgenoot niet enkel als model maar ook als beeldhouwster werkzaam.

In haar kunst wist ze steeds eigen accenten te leggen. Hierover zegt ze zelf : “Ik zoek de abstractie in de figuratie, ieder beeld moet abstract zijn. Dit is het probleem met slechte figuratie, het menselijke en het leven is het uitgangspunt. Zelf als ik meer naar abstractie zoek, wil ik de menselijke gevoeligheid vatten. Ik heb er enorm veel plezier aan, ik ben nooit zo gelukkig dan als ik werk…ik tracht een stijl te vinden, wat niet steeds evident is in de figuratie…”

Het is op het initiatief van Francine Van Mieghem dat de stichting George Grard in het leven werd geroepen. Dankzij Francine en haar dochter Chantal zijn een 8-tal monumentale bronzen, een reeks gipsen en tekeningen van George Grard permanent te bezichtigen op de site van het Kunstencentrum Ten Bogaerde te Koksijde.

Wij wensen Chantal en de familie veel sterkte.

Een mooi interview van Kate MccCrickard door Rise Art mag. Maak gerust een afspraak met ons om haar kleurrijke schilderi...
04/12/2023

Een mooi interview van Kate MccCrickard door Rise Art mag.
Maak gerust een afspraak met ons om haar kleurrijke schilderijen, tekeningen en grafiek in de galerie te bezichtigen.

Mail naar [email protected] voor meer informatie.

Nog tot en met vandaag, zondag 3 december 2023, kan u de solotentoonstelling "Tussen de plooien van het landschap" van V...
03/12/2023

Nog tot en met vandaag, zondag 3 december 2023, kan u de solotentoonstelling "Tussen de plooien van het landschap" van Vera Vermeersch bezoeken.

De handgetufte tapijten van Vera Vermeersch worden gekenmerkt door een expliciet kleurgebruik of, net het tegenovergestelde, een subtiel samenspel van witten en groenen. Ze hanteert diverse soorten wol en speelt met de lengtes van het textiel waardoor ieder werk een eigen densiteit krijgt.

Zoals de titel van de tentoonstelling verraadt, laat Vermeersch zich vaak inspireren door landschappen maar men kan haar werk ook als louter abstraherende tableaus beschouwen.

Ronde tapijten met een popart gehalte of Japaneske sneeuwlandschappen. Het zijn deze ongewone suggestieve composities die haar oeuvre binnen de hedendaagse kunstwereld en de eeuwenoude weeftraditie plaatsen.

https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen/vera-vermeersch/

Atelier Vera Vermeersch Vera Vermeersch De Queeste Art Visitwatou Toerisme Westhoek

01/12/2023

Een kort filmpje over het kunstproject dat we samen met Lisa Spillebeen realiseerden in het nieuwe gebouw van het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper

Ontdek nog t.e.m. zondag 3 december nieuwe schilderijen van Lisa Spillebeen in de galerie te Abele/Watou

Voor meer informatie ga naar www.dequeeste-art.be of zend ons berichtje.

In de groepstentoonstelling "Insolite" worden een reeks nieuwe kunstwerken van artiesten van de galerie voorgesteld. De ...
26/11/2023

In de groepstentoonstelling "Insolite" worden een reeks nieuwe kunstwerken van artiesten van de galerie voorgesteld. De tentoonstelling is een bonte mengeling van stijlen, genres en thema's. Ontdek onder andere de recente, figuratieve tekeningen en landschappen van Thomas Lohmann (D).

Meer informatie : https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen/insolite/

Vertraag.Observeer het landschap vanuit en rond Palude. Kadreer en capteer.Snapshot het grillige panorama, veranker foto...
26/11/2023

Vertraag.
Observeer het landschap vanuit en rond Palude. Kadreer en capteer.

Snapshot het grillige panorama, veranker fotografisch. Traceer beelden, kras met potlood en pen, ontwaar patronen, puzzel heuveltoppen in elkaar, beschrijf valleien, beslis plattegronden. Plak. Vorm vista om tot collage. Herdenk Piemontese dorpen en valleien in waterverf, stip aan met viltstift of wasco. Laat vloeien die lijnen, voorzichtig trefzeker. Treed in de voetsporen van Paul Klee: neem de lijn mee op wandel.

Kalk, kartonneer, beken kleur. Herschik de volumes, Cézanne indachtig, verdeel in vlakken, grens af, selecteer, codeer. Combineer kleuren, verstrengel wol. Verbind en verdraad drie lengtes donkerzandbruin, een eenheid vallichtgroen, twee lengtes lichtzandbruin, geef diepte met één streng lila-roze; dat laatste voor het contrast. Breng zo zeven strengen Nieuw-Zeelandse gekamde wol samen tot één nieuwe draad; een intuïtief samengestelde bundel tinten die het landschap een geheel eigen signatuur zal geven.

Chargeer het pistool, confronteer het raamwerk en tuft. Schiet, scheer. Schiet raak achterin het tuftdoek, in vooraf getekende kronkels, kanttekeningen en kruisjes. Geef maat aan de voren, lijn af met grijszwart en gifgroen. Scheer vijf vlakken egaal, maar laat ruimte voor glooiingen. Laat beekjes opschieten, traceer zachte littekens, verstop grashalmen, varieer poolhoogtes en werk af met jaspé-noppen.

Ziedaar, een tactiele vertaling van het landschap.

Aurélie Daems (UGent) over de kunsttapijten van Vera Vermeersch.

Atelier Vera Vermeersch nog tot en met zondag 3 december in De Queeste Art te Abele/Watou.

Lees meer : https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen/vera-vermeersch/

De  tentoonstellingen "Tussen de plooien van het landschap" en "Insolite" lopen nog tot en met zondag 3 december 2023 in...
18/11/2023

De tentoonstellingen "Tussen de plooien van het landschap" en "Insolite" lopen nog tot en met zondag 3 december 2023 in De Queeste Art te Abele/Watou. De galerie is steeds open in de weekends van 14u tot 18u.

Voor meer informatie surf naar:
https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen

afbeelding : Carlos Morago, oil on board, 50x50cm, 2023

Deze zondag 12 november opent om 14u de solotentoonstelling "Tussen de plooien van het landschap" van Vera Vermeersch in...
10/11/2023

Deze zondag 12 november opent om 14u de solotentoonstelling "Tussen de plooien van het landschap" van Vera Vermeersch in De Queeste Art te Abele/Watou.

Meer informatie : www.dequeeste-art.be

De galerie is zonder probleem bereikbaar. Er is geen overstromingsgevaar of dergelijke in Abele/Watou. Allen van harte welkom.

De Queeste Art Atelier Vera Vermeersch Vera Vermeersch

INSOLITE : vernissage nu zondag 12 november van 14u  in De Queeste Art te Abele/Watou. Met onder meer schilderijen van S...
10/11/2023

INSOLITE :
vernissage nu zondag 12 november van 14u in De Queeste Art te Abele/Watou. Met onder meer schilderijen van Steph Goodger.

Ontdek meer hier : www.dequeeste-art.be

Over haar reeks Lusitania schrijft Steph Goodger :

The Lusitania series of watercolours and small oil paintings was inspired by some eerie photographs of the First-Class cabins of the ill-fated RMS Lusitania. This Cunard Ocean Liner was torpedoed by a German U-boat in 1915 and sank within 18 minutes, 11 miles off the Irish coast.

The photographs were taken in 1907 to advertise the opulence of the First-Class living quarters. Modelled on the suites of five-star hotels, they appeared reassuringly sturdy. In their newness and orderliness, stillness, and total lack of human touch, they evoked the empty stage before the performance.

My vantage point, post the event, was not at all that of the photographer. My fascination was in imagining the confines of these lost spaces, as an apparently infinite labyrinth of interconnecting interiors. My interest was in the mis en abimes of identical features and the ricocheting mirror reflections, creating illusive and fractured spaces, perpetuating, ‘... the always rather anxious impression of “going deeper and deeper” into a limitless world...’ Gaston Bachelard, The Poetics of Space, Intimate Immensity.

Steph Goodger Atelier


"INSOLITE" : Qui étonne, surprend par son caractère inaccoutumé.(wat verbaast, verrast door zijn ongewone karakter)Met :...
05/11/2023

"INSOLITE" :
Qui étonne, surprend par son caractère inaccoutumé.
(wat verbaast, verrast door zijn ongewone karakter)

Met : Steph Goodger, Evelien Hiele, Kate McCrickard, Thomas Lohmann, Eric Monbel, Juan Carlos Morago, Lisa Spillebeen, Shoshana Walfish, ...

Vanaf zondag 12 november 2023 in De Queeste Art te Abele/Watou

https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen/insolite/

Save the date! U bent van harte welkom op de opening van de groepstentoonstelling "Insolite" op zondag 12 november vanaf...
31/10/2023

Save the date! U bent van harte welkom op de opening van de groepstentoonstelling "Insolite" op zondag 12 november vanaf 14u in De Queeste Art te Watou.

Iedereen is zowat curator. Men hangt en zet dingen naast of boven elkaar om zijn omgeving een eigen identiteit te geven.

‘Insolite’ onderzoekt hoe kunstwerken en stijlen, die mijlen ver uiteen liggen, door een gedurfde combinatie een boeiende tentoonstelling vormen. Het ongebruikelijke is de norm.

Het banale wordt bijzonder. Het ingetogene spat er tussen het kleurrijke uit. Het uitgesproken figuratieve legt het aan met de pure abstractie. Nieuw werk kruipt tussen vaste waarden. De kracht van een tekening doet niet onder voor de grootsheid van een doek.

‘Insolite’ is geen tentoonstelling; het wordt een ontdekkingstocht.

Met nieuwe werk van : Steph Goodger, Evelien Hiele, Kate McCrickard, Thomas Lohmann, Eric Monbel, Juan Carlos Morago, Lisa Spillebeen, Shoshana Walfish, ...

De tentoonstelling loopt t.e.m. 3 december. De galerie is open op zaterdag en zondag van 14u tot 18u.

Ontdek meer hier : https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen/insolite/

afbeelding: Shoshana Walfish, BlueDesert, Oil on Linen, 20x 30cm
2022.

Save the date! Opening van de solotentoonstelling "Tussen de plooien van het landschap" van Vera Vermeersch (Atelier Ver...
31/10/2023

Save the date! Opening van de solotentoonstelling "Tussen de plooien van het landschap" van Vera Vermeersch (Atelier Vera Vermeersch) op zondag 12 november in De Queeste Art

De handgetufte tapijten van Vera Vermeersch worden gekenmerkt door een expliciet kleurgebruik of, net het tegenovergestelde, een subtiel samenspel van witten en groenen. Ze hanteert diverse soorten wol en speelt met de lengtes van het textiel waardoor ieder werk een eigen densiteit krijgt.

Zoals de titel van de tentoonstelling verraadt, laat Vermeersch zich vaak inspireren door landschappen maar men kan haar werk ook als louter abstraherende tableaus beschouwen.

Ronde tapijten met een popart gehalte of Japaneske sneeuwlandschappen. Het zijn deze ongewone suggestieve composities die haar oeuvre binnen de hedendaagse kunstwereld en de eeuwenoude weeftraditie plaatsen.

De tentoonstelling loopt t.e.m. zondag 3 december in De Queeste Art te Abele/Watou. De galerie is open op weekends van 14u tot 18u.

Meer informatie : https://www.dequeeste-art.be/tentoonstellingen/vera-vermeersch/

afbeelding : Vera Vermeersch, Giorni Felici II, handgetufte wol, 70 x 90 cm, 1/1.

Laatste dag om de huidige  tentoonstellingen in De Queeste Art te bezoeken: - Kate McCrickard : "Careless Whispers" met ...
29/10/2023

Laatste dag om de huidige tentoonstellingen in De Queeste Art te bezoeken:

- Kate McCrickard : "Careless Whispers" met schilderijen, werken op papier en grafiek
- Thomas Lohmann : "Méér dan een portret" met tekeningen en werken op papier

www.dequeeste-art.be

Te combineren met een bezoek aan Hilde Vandaele Gallery te Watou:

- Bram Van Breda : "Before it slips away" met textielkunst. Nog te bezichtigen t/m 12 november 2023.

www.hildevandaele.com

Visitwatou Poperinge

Voorbije zomer stelde Marc Ronet tentoon in de groepstentoonstelling [UN]StRUCTURED in De Queeste Art te Watou. Nu loopt...
27/10/2023

Voorbije zomer stelde Marc Ronet tentoon in de groepstentoonstelling [UN]StRUCTURED in De Queeste Art te Watou. Nu loopt nog t/m 11 februari 2024 een retrospectieve in het MUba Eugène Leroy te Tourcoing :

"𝐌𝐚𝐫𝐜 𝐑𝐨𝐧𝐞𝐭 𝐚 7 𝐚𝐧𝐬 𝐪𝐮𝐚𝐧𝐝 𝐢𝐥 𝐫𝐞𝐧𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐢𝐧𝐭𝐮𝐫𝐞. 𝐎𝐧 𝐞𝐬𝐭 𝐞𝐧 1944 𝐞𝐭 𝐬𝐚 𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐥'𝐞𝐦𝐦è𝐧𝐞 𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭𝐞𝐫 𝐥𝐞 𝐦𝐮𝐬é𝐞 𝐝𝐞𝐬 𝐁𝐞𝐚𝐮𝐱-𝐀𝐫𝐭𝐬 𝐝𝐞 𝐋𝐢𝐥𝐥𝐞. 𝐈𝐥 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐧𝐬 𝐯𝐨𝐢𝐱 𝐝𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭 𝐥𝐞𝐬 œ𝐮𝐯𝐫𝐞𝐬 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐫𝐝𝐚𝐞𝐧𝐬, 𝐑𝐮𝐛𝐞𝐧𝐬 𝐨𝐮 𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞 𝐆𝐨𝐲𝐚. 𝐂'𝐞𝐬𝐭 𝐥𝐞 𝐜𝐡𝐨𝐜 𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐚𝐥, 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐪𝐮𝐢 𝐯𝐚 𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐮𝐚𝐝𝐞𝐫 𝐪𝐮'𝐢𝐥 𝐧𝐞 𝐯𝐞𝐮𝐭 𝐯𝐢𝐯𝐫𝐞, 𝐯𝐨𝐢𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐢𝐫𝐞𝐫, 𝐪𝐮𝐞 𝐩𝐨𝐮𝐫 𝐟𝐚𝐢𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥'𝐚𝐫𝐭."

Exposition Marc Ronet au MUba

Laatste weekend! Bezoek nog tot en met zondag 29 oktober de tentoonstelling 'Careless Whispers' van Kate McCrickard in D...
25/10/2023

Laatste weekend! Bezoek nog tot en met zondag 29 oktober de tentoonstelling 'Careless Whispers' van Kate McCrickard in De Queeste Art te Abele/Watou.

Meer informatie : www.dequeeste-art.be

22/10/2023

MUba Eugène Leroy

Bezoek nog t.e.m. zondag 29 oktober de solotentoonstellingen van Kate McCrickard en Thomas Lohmann in De Queeste Art te ...
21/10/2023

Bezoek nog t.e.m. zondag 29 oktober de solotentoonstellingen van Kate McCrickard en Thomas Lohmann in De Queeste Art te Watou.

Ondertussen bereiden we onze volgende expo's voor. Zo opent op zondag 12 november 2023 de groepstentoonstelling 'Insolite' met onder andere nieuwe schilderijen van Evelien Hiele

Daarnaast worden er nieuwe (kunst)tapijten en textiel van Vera Vermeersch geëxposeerd in.haar tweede solotentoonstelling in De Queeste Art.

Zie www.dequeeste-art.be voor meer informatie over de lopende en komende tentoonstellingen en extra-muros projecten.

Bezoek nog t.e.m. zondag 29 oktober de solotentoonstellingen van Kate McCrickard en Thomas Lohmann in De Queeste Art te ...
16/10/2023

Bezoek nog t.e.m. zondag 29 oktober de solotentoonstellingen van Kate McCrickard en Thomas Lohmann in De Queeste Art te Watou.

Ondertussen bereiden we onze volgende expo's voor. Zo opent op zondag 12 november 2023 de nieuwe tentoonstelling 'Tussen de plooien van het landschap' van Atelier Vera Vermeersch.

Daarnaast organiseren we groepstentoonstelling 'Insolite' met nieuwe, ongeziene kunst van kunstenaars die door de galerie gerepresenteerd worden.

Zie www.dequeeste-art.be voor meer informatie over de lopende en komende tentoonstellingen en extra-muros projecten.

Marc Ronet  "La main et le geste" van 13 oktober 2023 tot en met 11 februari 2024 in het MUba Eugène Leroy te Tourcoing....
12/10/2023

Marc Ronet "La main et le geste" van 13 oktober 2023 tot en met 11 februari 2024 in het MUba Eugène Leroy te Tourcoing.

Ontdek meer hier : http://www.muba-tourcoing.fr/

Geïnteresseerd in het werk van Marc Ronet? Contacteer ons door een pb te sturen of te mailen naar [email protected]

MUba Eugène Leroy

Venez découvrir la nouvelle exposition au MUba Eugène Leroy !

Le montage de l’exposition 𝙈𝙖𝙧𝙘 𝙍𝙤𝙣𝙚𝙩. 𝙇𝙖 𝙢𝙖𝙞𝙣 & 𝙡𝙚 𝙜𝙚𝙨𝙩𝙚 est maintenant terminé.

Une sélection d'une centaine d'œuvres, réalisées de 2005 à nos jours, met en lumière les thèmes récurrents de son travail : le paysage, la nature morte illustrée par des fleurs, des tables, des chiffons ou des bâtons, et le portrait.

📅 Du 13 octobre 2023 au 11 février 2024

Venez découvrir l’exposition en avant-première le jeudi 12 octobre à 19h00 !

  Paula Rego
09/10/2023

Paula Rego

9.10 World Post Day • Dia Mundial dos Correios📮

In 2005, the British Royal Mail launched a special collection of stamps, using six lithographs by Paula Rego from the Jane Eyre series, to mark 150 years since the death of writer Charlotte Brontë / Em 2005 a Royal Mail britânico lança uma colecção especial de selos, utilizando seis litografias de da série Jane Eyre, para assinalar os 150 anos da morte da escritora Charlotte Brontë.


Royal Mail Stamps & Collectibles

THOMAS LOHMANN'Meer dan een portret'01.10.2023 - 29.10.23vernissage : zondag 1 oktober 2023 vanaf 14uWie een tentoonstel...
26/09/2023

THOMAS LOHMANN
'Meer dan een portret'
01.10.2023 - 29.10.23
vernissage : zondag 1 oktober 2023 vanaf 14u

Wie een tentoonstelling van Thomas Lohmann bezoekt is dadelijk gecharmeerd. Zijn portretten in lichtgrijs of zacht coloriet zijn bijzonder gracieus. Daarmee is de kous niet af.

De vanzelfsprekende schoonheid is het resultaat van een perfecte opbouw van licht en schaduw, van een complex kleurenpalet dat de tint van de huid weergeeft. Ook de drapering van textiel valt op, de dynamiek in de haartooi en de fijne weergave van handen.

Lohmanns portretten danken hun lichtheid aan indirecte Pop-Art elementen: plotse kleurtoetsen in de compositie en fijne ontdubbelende kleurlijnen als omlijsting. Zijn lichte toetsen weerhouden hem er niet van sterke karakters uit te tekenen: een weergave van Lucian Freud of van een oudere transvrouw omringd door planten en druiven.

Lohmann toont méér dan portretten

De Queeste Art
Trappistenweg 54
8978 Abele/Watou

open: weekends, van 14u tot 18u. Ingang gratis.

lees meer: www.dequeeste-art.be

KATE McCRICKARD 'Careless Whispers'01.10.2023 - 29.10.23vernissage : zondag 1 oktober 2023 vanaf 14uDe kunst van Kate Mc...
25/09/2023

KATE McCRICKARD
'Careless Whispers'

01.10.2023 - 29.10.23
vernissage : zondag 1 oktober 2023 vanaf 14u

De kunst van Kate McCrickard is bevolkt met punks, skaters, prostituees, skeletten, magiërs, rokers en flirtende ‘drageurs’. Ze sleurt je mee met composities van buitelende lijnen en uitgesproken kleuren op canvas of papier. Haar droge naalden krassen een gekke wilde wereld in de plaat met een krachtige zwarte grafiek als resultaat.

Haar inspiratie loopt rond op straat, in de wijken van Parijs waar ze woont of in Marokko waar ze reist. Van haar kunst straalt een hedendaagse toets af van Félicien Rops en James Ensor.

Niet voor niets kan deze Schotse kunstenares bogen op een présence van haar werk in o.a. het Metropolitan Museum of Art, The New York Public Library en het British Museum.

De Queeste Art
Trappistenweg 54
8978 Abele/Watou

open: weekends, van 14u tot 18u. Ingang gratis.

lees meer : https://rb.gy/5stzk

ROAD TONOWHEREKunstbiënnale Prinsenhof Gentmet werk van o.a. Lieve VanhoutteDe ‘weg naar nergens’ als metafoor voor een ...
23/09/2023

ROAD TO
NOWHERE
Kunstbiënnale Prinsenhof Gent

met werk van o.a. Lieve Vanhoutte

De ‘weg naar nergens’ als metafoor voor een onmogelijke reis. Of als reis met opportuniteiten van ontdekking en verwondering.
37 kunstenaars gaan met deze bijzondere dualiteit in dialoog. Ze doen dat op 18 bijzondere plaatsen in het Prinsenhof, in hartje Gent. In privéhuizen, op openbare plekken en in gebouwen waar je anders zelden of nooit komt. Op 7, 8, 14 en 15 oktober 2023 gooien we die interessante deuren open. Twee weekends lang. Van 11 tot 18 uur.

Een initiatief van Dekenij Prinsenhof.
lees meer : https://kunstbiennale.be/

ROAD TONOWHEREKunstbiënnale Prinsenhof Gentmet werk van o.a. Isidoor GoddeerisDe ‘weg naar nergens’ als metafoor voor ee...
23/09/2023

ROAD TO
NOWHERE
Kunstbiënnale Prinsenhof Gent

met werk van o.a. Isidoor Goddeeris

De ‘weg naar nergens’ als metafoor voor een onmogelijke reis. Of als reis met opportuniteiten van ontdekking en verwondering.

37 kunstenaars gaan met deze bijzondere dualiteit in dialoog. Ze doen dat op 18 bijzondere plaatsen in het Prinsenhof, in hartje Gent. In privéhuizen, op openbare plekken en in gebouwen waar je anders zelden of nooit komt. Op 7, 8, 14 en 15 oktober 2023 gooien we die interessante deuren open. Twee weekends lang. Van 11 tot 18 uur.

Een initiatief van Dekenij Prinsenhof.
lees meer : https://kunstbiennale.be/

  Enkele werken van Kate McCrickard en Thomas Lohmann. Beide tentoonstellingen openen op zondag 1 oktober in De Queeste ...
16/09/2023

Enkele werken van Kate McCrickard en Thomas Lohmann. Beide tentoonstellingen openen op zondag 1 oktober in De Queeste Art te Abele/Watou.

Voor meer informatie, surf naar www.dequeeste-art.be

Save the date! Thomas Lohmann: "Meer dan een portret" in De Queeste Art te Abele/Watou. Vernissage :  1 oktober 2023 van...
09/09/2023

Save the date! Thomas Lohmann: "Meer dan een portret" in De Queeste Art te Abele/Watou. Vernissage : 1 oktober 2023 van 14u tot 18u.

www.dequeeste-art.be
afbeelding: 'Mareike', 47 x 32 cm, pastel chalk, oil on toned paper, 2023.

Save the date! Kate McCrickard : "Careless Whispers" in De Queeste Art te Abele/Watou. Vernissage :  1 oktober 2023 van ...
09/09/2023

Save the date! Kate McCrickard : "Careless Whispers" in De Queeste Art te Abele/Watou. Vernissage : 1 oktober 2023 van 14u tot 18u.

www.dequeeste-art.be
afbeelding: 'Smokers', gouache on paper, 56,5 x 77 cm, 2023.

Lees hier meer over onze extra-muros projecten en museale tentoonstellingen.
08/09/2023

Lees hier meer over onze extra-muros projecten en museale tentoonstellingen.

De Queeste Art

De tentoonstelling [UN]STRUCTURED met o.a. schilderijen van Marc Ronet loopt nog tot zondag 3 september 2023 in De Quees...
24/08/2023

De tentoonstelling [UN]STRUCTURED met o.a. schilderijen van Marc Ronet loopt nog tot zondag 3 september 2023 in De Queeste Art. Daarna is zijn werk te zien in het MUba Eugène Leroy te Tourcoing en La Piscine, Roubaix.

Exécutées de 2005 à aujourd’hui, plus de 150 œuvres – peinture, gravure et dessin – dévoilent les thèmes récurrents de sa création : le paysage, la nature morte au travers d’une fleur, d’une table ou d’un bâton, et le portrait. Rarement chez un artiste, les sujets se succèdent,...

Een nieuwe kunstbeurs met o.a. Marcelle Hanselaar. Ontdek haar nieuwe serie etsen 'Rebel Women' nog tot en met 3 septemb...
24/08/2023

Een nieuwe kunstbeurs met o.a. Marcelle Hanselaar.

Ontdek haar nieuwe serie etsen 'Rebel Women' nog tot en met 3 september in De Queeste Art te Watou. De galerie is steeds open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Ingang is gratis.

The Women in Art Fair will exclusively feature work by women-identifying artists.

SANS GÊNE : een groepstentoonstelling met werken van Louise Bourgeois, Marcelle Hanselaar en Paula Rego, nog t/m 3 septe...
31/07/2023

SANS GÊNE : een groepstentoonstelling met werken van Louise Bourgeois, Marcelle Hanselaar en Paula Rego, nog t/m 3 september in De Queeste Art te Abele/Watou.

Een tentoonstelling die focust op het oeuvre van drie kunstenaressen met een ongeremde beeldtaal waarin de ‘vrouw’ centraal staat. Vaak humoristisch, met een literaire knipoog en een erotische ondertoon.

° Louise Bourgeois

Bij Louise Bourgeois (1911 – 2010 ) is het lichamelijke alom aanwezig. Voor haar etsen, tekeningen, schilderijen, bronzen beelden en grootse installaties put deze allround kunstenares uit het eigen leven en de burgerlijke dubbelzinnigheid van haar familie. De moeder kind relatie en seksualiteit zijn essentieel in voor haar oeuvre.

° Marcelle Hanselaar

Marcelle Hanselaar (NL/UK) toont de recente etsen van de reeks ‘Rebel Women’ die onlangs door Museum Reede is verworven. Rebel Women is een eigenzinnige interpretatie van verhalen over 15 sterke vrouwen uit de bijbel. Schalks en provocerend zijn ze in de etsplaat gebeten, van de zwoele vrouw van Potiphar tot de dodelijke Judith … wonderlijke “dolle mina’s” uit het verleden.

° Paula Rego

Met een klassieke vaak theatrale beeldtaal doorprikt Paula Rego (1935 – 2022) de schone schijn in de maatschappij. Haar geëngageerde feministische werk rekent af met elke dubbele moraal. Haar werk is uitgesproken episch, geïnspireerd door literatuur; of het nu gaat om de typisch Engelse Nursery Rhymes of Jan Eyre van Brönte. Haar spottende stijl is vaak een knipoog naar de 19e-eeuwse Engelse Hogarth.

De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u.
Ingang is gratis.

Adres

Trappistenweg 54
Poperinghe
8978

Openingstijden

Zaterdag 14:00 - 18:00
Zondag 14:00 - 18:00

Telefoon

057334872

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer De Queeste Art nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar De Queeste Art:

Video's

Delen

Kunst & Vermaak in de buurt


Andere Poperinghe kunst & vermaak

Alles Zien