09/06/2026
Çocuk Kültürü Derneği olarak, STGM - Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği tarafından düzenlenen Sivil Sesler Festivali’ne katıldık ve festival alanında standımızla yer aldık.
Festival süresince çocuk alanında yürüttüğümüz çalışmaları, sahadan edindiğimiz deneyimleri ve çocuklar için kurduğumuz hayalleri katılımcı sivil toplum örgütleriyle paylaşma fırsatı bulduk.
Standımızda; çocuk hakları, çocuk katılımı, kültürel yaşama erişim ve çocuk dostu yaşam alanları üzerine yürüttüğümüz çalışmaları tanıttık. Farklı alanlarda çalışan örgütlerle bir araya gelerek çocukların sesini, haklarını ve iyi olma hâlini birlikte düşünmenin önemini bir kez daha gördük.
İnanıyoruz ki çocuk dostu, adil ve kapsayıcı bir gelecek; çocukların yalnızca dinlendiği değil, karar süreçlerinin öznesi olarak kabul edildiği bir sivil toplum anlayışıyla mümkün.
Bu değerli buluşmaya alan açan STGM’ye ve standımızı ziyaret ederek dayanışmayı büyüten tüm katılımcı örgütlere teşekkür ederiz.
Çocuklar için değil, çocuklarla birlikte.