Clicky

Dom van Keulen

Dom van Keulen De dom van Keulen is een gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad Keulen. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen.

Daarnaast is het de grootste kathedraal in Duitsland en tevens een van de grootste in heel Europa. De bouw begon op 15 augustus 1248 en kwam in de 15e eeuw stil te liggen. Pas eeuwen later, in 1824, werd de bouw hervat op basis van de originele ontwerpen. De dom werd in 1880 uiteindelijk in neogotische stijl voltooid. Alleen het laagste gedeelte van de westelijke toren is nog uit de 13e eeuw. Vana

f de 157,38 meter hoge noordtoren en de 157,31 meter hoge zuidtoren kan men de hele stad overzien. De dom is gebouwd in de vorm van een kruiskerk en is inclusief het schip en de torens 144,58 meter lang en 86,25 meter breed. Het gebouw heeft een bijzondere inventaris, waaronder enkele glas-in-loodramen die dateren uit de 14e en de 16e eeuw. De kathedraal bevindt zich op 250 meter van de Rijn en ligt in de buurt van het Köln Hauptbahnhof, de Hohenzollernbrücke, het museum Ludwig en het Romeins-Germaans museum.

Wie gewohnt öffnen

Adresse

Cologne
50667

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von Dom van Keulen erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

Kunst & Unterhaltung in der Nähe


Andere Kunst und Unterhaltung in Cologne

Alles Anzeigen
x

Andere Kunst und Unterhaltung in Cologne (alles anzeigen)

ArtiRa Köln İyi Seyirler kölnticket.de Fang den Mörder Corvins Cosmos Hochschule für Musik und Tanz Köln Neumarkt Galerie Köln Drake Records Durst Kino Latino Köln Theaterkasse Hansaring Unser Ebertplatz Art of 'Rowena Frenzel' Kulturliste Köln e.V. KölnMesse