Bundesministerium der Finanzen

Bundesministerium der Finanzen Het Bundesministerium der Finanzen, afgekort Bundesfinanzministerium, is het ministerie van financiën van de Bondsrepubliek Duitsland. Het ministerie is verantwoordelijk is voor de financiën van Duitsland.BeschrijvingHet Bundesministerium der Finanzen is gevestigd in Berlijn en Bonn en maakt deel uit van de Duitse bondregering.

De hoofdvestiging is sinds 1999 in het Detlev-Rohwedder-Haus aan de Wilhelmstraße in Berlijn, waar eerder het Rijksluchtvaartministerie en later het Haus der Ministerien van de Duitse Democratische Republiek gevestigd was. De minister van Financiën (Finanzminister) staat aan het hoofd van het Bundesministerium der Finanzen. Sinds 2009 wordt deze ministerspost bekleed door Wolfgang Schäuble. Het ministerie wordt bijgestaan door de Wissenschaftlicher Beirat beim Bundesministerium der Finanzen.

Wie gewohnt öffnen

Adresse

Berlin

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von Bundesministerium der Finanzen erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.


Andere Kunst und Unterhaltung in Berlin

Alles Anzeigen