Cyprus Rialto World Music Festival

Cyprus Rialto World Music Festival Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Cyprus Rialto World Music Festival, Arts and entertainment, 19 Andrea Droussioti, Heroes' Square, Limassol.

Με την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ – Μουσικές του Κόσμου- (EFWMF ) το φεστιβάλ στράφηκε κυρίως προς τις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, κρίνοντας ότι μια τέτοια ταυτότητα καθορίζεται ουσιαστικά από τις γεωγραφικές, ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, οι οποίες και έχουν αποτυπωθεί στις μουσικές παραδόσεις τους.

Το Έθνικ Φεστιβάλ υποδ

έχεται σχήματα και μουσικούς που μοιράζονται ένα πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν αλλά και αναπτύσσουν ένα σύγχρονο μουσικό παρόν με κοινές αφετηρίες κ’επιρροές, πραγματοποιώντας μια σειρά από εκδηλώσεις –κυρίως μουσικές- που αντλούν την έμπνευση τους από την παράδοση της κάθε χώρας γύρω από την περιοχή της Μεσογείου. Σ΄αυτό το πλαίσιο αναδεικνύονται εγγύτητες και διαφορές και βεβαίως η Κύπρος προβάλλει ως γέφυρα μεταξύ τους.
Το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τη δουλιά τους όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε διεθνές αφού το φεστιβάλ ως μέλος του διεθνούς δικτύου EFWWMF προβάλλει τις εκδηλώσεις του παγκόσμια.

Ταυτόχρονα η συσσώρευση μερικών χιλιάδων θεατών στο κέντρο της πόλης, συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτιστικής αλλά και κοινωνικής και οικονομικής κίνησης σ΄αυτό.
Οι μεγάλοι αριθμοί ξένων θεατών του φεστιβάλ αποδεικνύουν τη δύναμη του φεστιβάλ μέσω διάφορων δράσεων του να προσελκύει και ψυχαγωγεί επίσης τους ξένους επισκέπτες που απολαμβάνουν τις διακοπές του στην Κύπρο. Η συνεργασία με φορείς και ξενοδοχεία της Λεμεσού για την προώθηση του Φεστιβάλ, στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού. Με την ανοικτή από κάθε άποψη διοργάνωση - οι εκδηλώσεις στην πλατεία Ηρώων προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες κοινωνικής συναναστροφής και ψυχαγωγίας , διευκολύνοντας με την ελεύθερη είσοδο την πρόσβαση σε Κύπριους και ξένους όλων των εισοδηματικών τάξεων να παρακολουθήσουν παραστάσεις με ποιότητα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προσκαλούμε διευθυντές άλλων φεστιβάλ, διοργανώσεων και δημοσιογράφους από το εξωτερικό με την προοπτική αυτοί να προβάλλουν τη διοργάνωση και τη χώρα μας γενικότερα.
Το Έθνικ Φεστιβάλ είναι μια μοναδική στο είδος της διαπολιτισμική διοργάνωση στην Κύπρο, ένα φεστιβάλ που ενώνει καλλιτέχνες, κοινό και τέχνες πέρα από σύνορα και περιορισμούς . Αποτελεί πλατφόρμα στήριξης, επικοινωνίας και προβολής για τους μουσικούς που μοιράζονται τον ενθουσιασμό της μουσικής δημιουργίας και ενισχύει την κινητικότητα καλλιτεχνών από χώρε ς που ενίοτε λειτουργούν ανασταλτικά στην καλλιτεχνική δημιουργία και το διάλογο . Παράλληλα με το φεστιβάλ, ομάδες ή μέλη των ομάδων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλες εκδηλώσεις ή άλλους χώρους και σε άλλες πόλεις της Κύπρος προωθώντας τη μουσική τους σε ένα ευρύτερο κοινό.

Με τους ρυθμούς των αγαπημένων Batukinio έπεσε η αυλαία του φετινού Cyprus Rialto World Music Festival. Ευχαριστούμε όλο...
30/07/2022

Με τους ρυθμούς των αγαπημένων Batukinio έπεσε η αυλαία του φετινού Cyprus Rialto World Music Festival. Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς, υποστηρικτές και το υπέροχο κοινό μας!
Θα τα ξαναπούμε τον επόμενο Ιούλιο.

Ευχαριστούμε Το Κάλεσμα, για τη μελωδική και όμορφη βραδιά που μας χάρισε την περασμένη Τετάρτη, 27.07.-A heartfelt than...
29/07/2022

Ευχαριστούμε Το Κάλεσμα, για τη μελωδική και όμορφη βραδιά που μας χάρισε την περασμένη Τετάρτη, 27.07.
-
A heartfelt thank you to Kalesma for a melodic and beautiful concert last Wednesday, 27.07

Η απαστράπτουσα Άντρια Αντωνίου μας μάγεψε με τις ερμηνείες της την περασμένη Δευτέρα. Ευχαριστούμε θερμά αυτήν και τους...
27/07/2022

Η απαστράπτουσα Άντρια Αντωνίου μας μάγεψε με τις ερμηνείες της την περασμένη Δευτέρα. Ευχαριστούμε θερμά αυτήν και τους ταλαντούχους μουσικούς που την πλαισίωναν.
-
The stunning Andria Antoniou gave us a truly mesmerising performance last Monday. We sincerely thank her and the talented musicians who accompanied her.

26/07/2022

Στη σκηνή του Cyprus Rialto World Music Festival υποδεχόμαστε το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο "Κάλεσμα" την Τετάρτη, 27 Ιουλίου. Το σχήμα ασχολείται με τη φωνητική εκτέλεση και έρευνα στις μουσικές παραδόσεις κυρίως της Κύπρου και Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Βασίλης Φιλίππου, Σάββας Λαγού, Πάρης Παράσχος, Φρειδερίκη Τομπάζου,
Κατερίνα Παράσχου και Αναστασία Ζακυνθινού

Εισιτήρια εδώ, https://rialto.interticket.com/

Ευχαριστούμε θερμά την Ελεονώρα Ρούσου για το εξαιρετικό φετινό 8ο Rialto Residency το οποίο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμ...
25/07/2022

Ευχαριστούμε θερμά την Ελεονώρα Ρούσου για το εξαιρετικό φετινό 8ο Rialto Residency το οποίο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Cyprus Rialto World Music Festival.

Αυτοσχεδιάσαμε, παίξαμε και τραγουδήσαμε με την καρδιά μας, ξεκλειδώσαμε συναισθήματα, ακούσαμε ήχους και ταξιδέψαμε με το μυαλό. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι. Είσαστε όλοι υπέροχοι!
-
We sincerely thank Eleonora Roussou for this year's excellent 8th Rialto Residency which has become an integral part of the Cyprus Rialto World Music Festival.

We improvised, played, and sang our hearts out, unlocked emotions, heard sounds and travelled with our minds. We also thank all the children who participated in the workshop. Υou are all wonderful!

25/07/2022

Ένα ταξίδι στις Μουσικές του Κόσμου κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου με το σχήμα Wanderlust Andria Antoniou & Friends.
Μην το χάσετε!
Εισιτήρια απο το rialto.interticket.com/

Οι εξαίρετοι Blunefé στην εμφάνιση τους στη σκηνή του την Παρασκευή.
24/07/2022

Οι εξαίρετοι Blunefé στην εμφάνιση τους στη σκηνή του την Παρασκευή.

Αύριο, Σάββατο στις 10:00 με 12:00 η Ελεονώρα Ρούσου πραγματοποιεί το εργαστήρι για παιδιά με τίτλο "Παίζω, τραγουδώ κ...
22/07/2022

Αύριο, Σάββατο στις 10:00 με 12:00 η Ελεονώρα Ρούσου πραγματοποιεί το εργαστήρι για παιδιά με τίτλο "Παίζω, τραγουδώ και αυτοσχεδιάζω!"

Η Ελεονώρα Ρούσου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 8 με 14 χρόνων να εξερευνήσουν μαζί της τον κόσμο της μουσικής δημιουργίας σε ένα δίωρο γεμάτο μουσική, τραγούδι, παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό. Απαραίτητα εφόδια ένα όργανο (πνευστό ή κρουστό), η φωνή και η καλή διάθεση!@ Θέατρο Ριάλτο.

Δωρεάν συμμετοχή. Κράτηση θέσεων: 77 77 77 45 & www.rialto.com.cy
-
Tomorrow, from 10:00 to 12:00 Eleonora Roussou holds the workshop for children entitled "I play, sing and improvise!"

Eleonora Roussou invites children aged 8 to 14 to explore with her the world of musical creation in a two-hour session full of music, singing, games and improvisation. Necessary supplies: an instrument (wind or percussion), your voice and good mood!

Free participation / Reservation: 77 77 77 45 & www.rialto.com.cy

Λίγες στιγμές από την χθεσινή όμορφη συναυλία των !Ευχαριστούμε τον Χάρη Μακρίδη για τις φωτογραφίες.
22/07/2022

Λίγες στιγμές από την χθεσινή όμορφη συναυλία των !
Ευχαριστούμε τον Χάρη Μακρίδη για τις φωτογραφίες.

Απόψε οι Μπλουνεφέ (Blunefé) κλείνουν την εβδομάδα μελωδικά στις 21:00!Αντλώντας στοιχεία από τα Blues, την Jazz και...
22/07/2022

Απόψε οι Μπλουνεφέ (Blunefé) κλείνουν την εβδομάδα μελωδικά στις 21:00!

Αντλώντας στοιχεία από τα Blues, την Jazz και τις μουσικές παραδόσεις της Αν. Μεσογείου οι καλλιτέχνες προτείνουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που ισορροπεί μέσα του τη Δύση και την Ανατολή, όπως δένει το αλμυρό με το γλυκό στο ανατολίτικο γλυκό Künefe.

Ανδρέας Ανδρέου: ούτι
Χρίστος Γερολατσίτης: πιάνο
Νικόλας Τρύφωνος: κόντραμπάσο
Όμηρος Μιλτιάδους: ντραμς
-
Tonight at 21:00 Blunefé end the week with their interesting melodies!

Drawing elements from Blues, Jazz and the musical traditions of the Eastern Mediterranean, the artists propose a sound effect that balances the West and the East, just as salty and sweet are combined in the oriental dessert Künefe.

Andreas Andreou: oud
Christos Gerolatsitis: piano
Nikolas Tryphonos: double bass
Homeros Miltiados: drums

Ο Βαγγέλης Γέττος στο Φιλελεύθερος!
21/07/2022

Ο Βαγγέλης Γέττος στο Φιλελεύθερος!

Βαγγέλης Γέττος: Στη βάση της τέχνης είναι η αφειδώλευτη αγάπη για τον άνθρωπο

Σήμερα, απολαμβάνουμε τους Ιδαίον Project στις 21:00.Οι μουσικοί του project καταδύονται στο άχρονο σπήλαιο της κρητ...
21/07/2022

Σήμερα, απολαμβάνουμε τους Ιδαίον Project στις 21:00.

Οι μουσικοί του project καταδύονται στο άχρονο σπήλαιο της κρητικής μουσικής ανασύροντας πρωτότυπες συνθέσεις που εκκινούν από τα ηχοχρώματα της Μεσογείου και εκτείνονται μέχρι το flamenco, το funk, το prog rock, το stoner και το power metal.

Βαγγέλης Γέττος: κρητικό λαούτο, φωνή, Hugo Enrique Olivos: τύμπανα, κρουστά
Μίμης Σανδαλής: κοντραμπάσο.

Μια όμορφη πρεμιέρα, γεμάτη με όμορφες μελωδίες από τα Choral Crossroads και την Επιλογή!Το Cyprus World Music Festival ...
19/07/2022

Μια όμορφη πρεμιέρα, γεμάτη με όμορφες μελωδίες από τα Choral Crossroads και την Επιλογή!

Το Cyprus World Music Festival συνεχίζει με τους την Πέμπτη, 21 Ιουλίου στις 21:00.

Εισιτήρια εδώ, https://bit.ly/3cogMHY
-
A beautiful premiere, filled with beautiful melodies from Choral Crossroads and Epilogi!

The Cyprus World Music Festival continues with on Thursday, July 21st at 21:00.

Tickets here, https://bit.ly/3cogMHY

19/07/2022

Οι μουσικές του κόσμου γεμίζουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη! Δείτε το line-up και προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από, rialto.interticket.com
-
The second fortnight of July is filled with World Music! Check the line-up and get your tickets at rialto.interticket.com

18/07/2022

Αυτή την εβδομάδα υποδεχόμαστε τους Ιδαίον Project, την Πέμπτη, 21.07 στις 21:00

Οι μουσικοί του project καταδύονται στο άχρονο σπήλαιο της κρητικής μουσικής ανασύροντας πρωτότυπες συνθέσεις που εκκινούν από τα ηχοχρώματα της Μεσογείου και εκτείνονται μέχρι το flamenco, το funk, το prog rock, το stoner και το power metal.

Βαγγέλης Γέττος: κρητικό λαούτο, φωνή, Hugo Enrique Olivos: τύμπανα, κρουστά
Μίμης Σανδαλής: κοντραμπάσο.

Για 10η συνεχή χρονιά συνεχίζει ο θεσμός του Rialto Residency στο πλαίσιο του Cyprus Rialto World Music Festival. Αυτή τ...
13/07/2022

Για 10η συνεχή χρονιά συνεχίζει ο θεσμός του Rialto Residency στο πλαίσιο του Cyprus Rialto World Music Festival. Αυτή τη χρονιά η Roussou υποδέχεται τα παιδιά και καθοδηγεί το Παιδικό Εργαστήρι "Παίζω, τραγουδώ και αυτοσχεδιάζω".

🗓 Στις 23 Ιουλίου και ώρα 10:00.
📞 Δωρεάν συμμετοχή / Κράτηση Θέσεων στο 77 77 77 45

11/07/2022

Μια γεύση απο τους αγαπημένους Choral Crossroads πριν την έναρξη της ερχόμενης Κυριακής, 17.07 Εισιτήρια εδώ, https://bit.ly/3OYETLT
-
Here's a taste of next Sunday's Cyprus World Music Festival opening from the beloved Choral Crossroads! Tickets availablle here, https://bit.ly/3OYETLT

Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, το φεστιβάλ κλείνει στο τέμπο των απόλυτα ρυθμικών και αγαπημένων Batukinio and Guests, την ...
11/07/2022

Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, το φεστιβάλ κλείνει στο τέμπο των απόλυτα ρυθμικών και αγαπημένων Batukinio and Guests, την Πέμπτη, 28.07. Η μπάντα παρουσιάζει μια πρωτότυπη και αυθεντική μουσική παράσταση με γνωστά μουσικά κομμάτια ανά το παγκόσμιο. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική συνάντηση της ομάδας κρουστών Batukinio με έξι καταξιωμένους μουσικούς και μια υπέροχη φωνή.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας απο rialto.interticket.com/
- This year’s World Music Festival dances its last night at the tempo of the absolutely uplifting and amazing Batukinio and Guests, on Thursday, 28.07. Percussion Band in collaboration with prominent guest musicians will perform an authentic music show presenting a well-known world music repertoire.
Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com/,

Λίγο πριν το τέλος του φετινού World Music Festival, υποδεχόμαστε στη σκηνή τους “Kalesma”. Ένα νεοσύστατο εξαμελές φωνη...
09/07/2022

Λίγο πριν το τέλος του φετινού World Music Festival, υποδεχόμαστε στη σκηνή τους “Kalesma”. Ένα νεοσύστατο εξαμελές φωνητικό σύνολο που επικεντρώνεται στη φωνητική απόδοση και στην έρευνα της κυπριακής και ελληνικής λαϊκής/παραδοσιακής μουσικής. Ερμηνεύει τις δικές του συνθέσεις, με στόχο να γεφυρώσει τις τοπικές παραδόσεις με τη σύγχρονη δημιουργία. Δείτε τους στις 27.07, στις 9 η ώρα. Συμμετέχουν: Βασίλης Φιλίππου, Σάββας Λαγού, Πάρης Παράσχος, Φρειδερίκη Τομπάζου, Κατερίνα Παράσχου και Αναστασία Ζακυνθινού.
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας απο rialto.interticket.com/
-
Just before the end of this year's World Music Festival, we welcome “Kalesma” on stage "Kalesma". “Kalesma” is a newly established six-member vocal ensemble that focuses on vocal performance and research of Cypriot and Greek folk/traditional music. It performs original compositions, aiming at bridging local traditions with contemporary creation. With Vassilis Philippou, Savvas Lagou, Paris Paraschos, Freideriki Tombazou, Katerina Paraschou and Anastasia Zakinthinou. Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com

Στις 25 του μήνα, η Άντρια Αντωνίου μας παρουσιάζει το Wanderlust΄ συνδυάζοντας τη μουσική, το χορό και την αφήγηση σε μ...
08/07/2022

Στις 25 του μήνα, η Άντρια Αντωνίου μας παρουσιάζει το Wanderlust΄ συνδυάζοντας τη μουσική, το χορό και την αφήγηση σε μια ιδιαίτερη και δημιουργική εμφάνιση στο φετινό World Music Festival. Ένα δημιουργικό έργο που διερευνά τα μοναδικά συστατικά και τα χαρακτηριστικά της μουσικής ταυτότητας διαφόρων πολιτισμών, που αγκαλιάζει εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν όλους. Άντρια Αντωνίου: φωνή, loop, κρουστά χειρός, συντονισμός
Αντρέας Παντελή: πιάνο 

Αντρέας Ροδοσθένους: μπάσο 
Ρόδος Παναγιώτου: κρουστά 

Μιχάλης Κουλουμής: βιολί
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας απο rialto.interticket.com/
- On the 25th of July, Andria Antoniou presents Wanderlust΄ combining music, dance and storytelling in a unique and creative performance at this year's World Music Festival. A creative project investigating the unique ingredients and characteristics of the music identity of various cultures, embracing those elements that unite us all.
Andria Antoniou: voice, loop, hand percussion, direction
Andreas Panteli: piano
Andreas Rodosthenous: bass
Rodos Panayiotou: percussion

Michalis Kouloumis: violin Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com/,

Ευχαριστούμε Parathyro! 🙏
06/07/2022

Ευχαριστούμε Parathyro! 🙏

Το 17th Cyprus Rialto World Music Festival αρχίζει με τα Choral Crossroads 2022 της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή

Blunefé, 22.07 στις 21:00                         Το σχήμα ισορροπεί μεταξύ Δύσης και Ανατολής ό...
06/07/2022

Blunefé, 22.07 στις 21:00
Το σχήμα ισορροπεί μεταξύ Δύσης και Ανατολής όπως το τυρί δένει με το σιρόπι στο ανατολίτικο επιδόρπιο Künefe. Το ρεπερτόριο τους συμπεριλαμβάνει κατα κύριο λόγο πρωτότυπη μουσική που συνθέτουν τα βασικά μέλη της μπάντας Χρήστος Γερολατσίτης και Ανδρέας Ανδρέου.
Ανδρέας Ανδρέου: ούτι

Χρίστος Γερολατσίτης: πιάνο

Νικόλας Τρύφωνος: κόντραμπάσο
Όμηρος Μιλτιάδους: ντραμς
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας απο rialto.interticket.com/
-
The band's sound balances between the West and the East, in the same way, that sour cheese blends with the sweet sugar syrup found in the well-known Künefe dessert. The repertoire primarily includes original music, composed by the main group members Christos Yerolatsitis (piano) and Andreas Andreou (Oud). Andreas Andreou: oud

Christos Yerolatsitis: piano
Nicolas Tryphonos: double bass 

Omiros Miltiadous: drums
Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com/,

Το Ιδαίον Project με τον Βαγγέλη Γέττο ανοίγουν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στις 21 Ιουλίου. Με αναφορές στην κρητική μ...
04/07/2022

Το Ιδαίον Project με τον Βαγγέλη Γέττο ανοίγουν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στις 21 Ιουλίου. Με αναφορές στην κρητική μουσική και την ανατολική Μεσόγειο το Ιδαιον Project επεκτείνεται στο prog rock, το stoner, το flamenco και το fusion και είναι μια απο τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις του φετινού φεστιβάλ.
Βαγγέλης Γέττος: κρητικό λαούτο, φωνή 

Hugo Enrique Olivos: τύμπανα, κορυστά 

Μίμης Σανδαλής: μπάσο
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας απο rialto.interticket.com/ -
The festival begins with Idaeon Project with Vangelis Gettos on July 21st. With references to Cretan music and the eastern Mediterranean, Ideon Project extends to prog rock, stoner, flamenco, fusion and they are one of the most interesting proposals of this year's festival. Vaggelis Gettos: Cretan luth, voice

Hugo Enrique Olivos: drums, percussion 

Mimis Sandalis: bass Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com/,

Το φετινό Rialto Residency θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 10:00 με 12:00 για ηλικίες 8-...
02/07/2022

Το φετινό Rialto Residency θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 10:00 με 12:00 για ηλικίες 8-14 ετών. Η μουσικός Ελεονώρα Ρούσου προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της δημιουργίας σε ένα εργαστήριο 2 ωρών με παιχνίδια μουσικής και αυτοσχεδιασμού. Τα απολύτως απαραίτητα είναι: ένα όργανο (πνευστό ή κρουστό), φωνή και καλή διάθεση!
-
This year's Rialto Residency will take place at the Rialto Theatre on Saturday, July 23rd from 10:00 to 12:00 for kids aged 8 to 14. The musician Ελεονώρα Ρούσου invites young children to the world of creation in a 2-hour workshop with music and improvisation games. The essentials are an instrument (wind or percussion), your voice and a “playful” mood!

Ο Ιούλιος πλημμυρίζει με μουσικές του κόσμου! Το φεστιβάλ ανοίγουν τα Χορωδιακά Σταυροδρόμια στις 17 Ιουλίου στις 9. Χορ...
01/07/2022

Ο Ιούλιος πλημμυρίζει με μουσικές του κόσμου! Το φεστιβάλ ανοίγουν τα Χορωδιακά Σταυροδρόμια στις 17 Ιουλίου στις 9. Χορωδοί από την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, συναντούν χορωδούς από την Κύπρο, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική παράδοση των χωρών τους, με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα και στη ζωή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο μαέστρος της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή, Μιχάλης Γρηγορίου. Συμμετέχουν χορωδοί από τη χορωδία της Ιορδανίας , τη χορωδία του πανεπιστήμιου του Αγίου Ιωσήφ Λιβάνου, από τη χορωδία Μεθόδιου και Κύριλλου Θεσσαλονίκης και από το μουσικό κολλέγιο Βελιγραδίου, Σερβίας.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας έγκαιρα, είτε online https://rialto.interticket.com/, είτε απο το box office του θεάτρου.
-
July is flooded with world music! Choral Crossroads open the festival on July 17th at 9 o’clock.

Choral singers from Europe and the Arab world will unite their voices with choral singers from Cyprus. Together, they will create a joint choir, and will perform an original concert programme that uniquely combines the musical tradition of their countries with songs dedicated to women and life.

With the participation of Choirs from Jordan (Nai Choir), Lebanon (Université Saint-Joseph Choir), Greece (Ss. Cyril & Methodios Choir), Serbia Collegium Musicum Belgrade, Cyprus (Epilogi Choirs).
Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com/, or from the theatre's box office.

Και ιδού το line-up για το φετινό φεστιβάλ  Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας έγκαιρα, είτε online https://rialto.intertic...
30/06/2022

Και ιδού το line-up για το φετινό φεστιβάλ
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας έγκαιρα, είτε online https://rialto.interticket.com/, είτε απο το box office του θεάτρου.
-
We are thrilled to present this year's lineup for the Cyprus World Music Festival. Get your tickets on time, either online at https://rialto.interticket.com/, or from the theatre's box office.

Ευχαριστούμε θερμά το Cyprus Wiz Guide. 🙏
29/06/2022

Ευχαριστούμε θερμά το Cyprus Wiz Guide. 🙏

17th Cyprus Rialto World Music Festival: Οι Μουσικές του Κόσμου επιστρέφουν και φέτος στο Rialto Open Air! Το Θέατρο Ριάλτο προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, βγαίνει έξω και μετατρέπετ....

Το αγαπημένο Cyprus Rialto World Music Festival επιστρέφει δριμύτερο και το φετινό Ιούλιο. Κρατήστε τις ημερομηνίες, 17,...
28/06/2022

Το αγαπημένο Cyprus Rialto World Music Festival επιστρέφει δριμύτερο και το φετινό Ιούλιο. Κρατήστε τις ημερομηνίες, 17, 21, 22, 23,25, 27, 28 Ιουλίου και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις εδώ, https://www.cyprusrialtoworldmusic.com/
-
The Cyprus Rialto World Music Festival is back! Save the dates, 17, 21, 22, 23,25, 27, and 28.07 and find more information about the line-up at, www.cyprusrialtoworldmusic.com/

📣 Tο deadline πλησιάζει!! 📣 Deadline for submissions is approaching!!
04/05/2022

📣 Tο deadline πλησιάζει!! 📣 Deadline for submissions is approaching!!

The World Music Festival, which has been distinguished with the EFFE Label 2019-2021, is a unique intercultural event in Cyprus, uniting artists, audiences and arts across borders and restrictions. It is a platform of support, communication and promotion for musicians who share the enthusiasm of mus...

📣17o Cyprus Rialto World Music Festival 2022: Συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων👇🏻Η Καθημερινή Κύπρου - Kathimerini Kyprou ...
02/05/2022

📣17o Cyprus Rialto World Music Festival 2022: Συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων👇🏻

Η Καθημερινή Κύπρου - Kathimerini Kyprou 🙏🏻

Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιούλιου 2022, δίνοντας όπως κάθε χρόνο τη δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτέχνες και σχήματα των Μουσι....

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων για τη συμμετοχή καλλιτεχνών και σχημάτων στο 17o Cyprus Ria...
26/04/2022

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων για τη συμμετοχή καλλιτεχνών και σχημάτων στο 17o Cyprus Rialto World Music Festival.

Efimerida Lemesos Εφημερίδα Λεμεσός 🙏🏻

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων για τη συμμετοχή καλλιτεχνών και σχημάτων στο 17o Cyprus Rialto World Music Festival....

14/04/2022
17th Cyprus Rialto World Music Festival 2022 Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων // Open Call // **English Text Follows**�📣Το Θέατρ...
14/04/2022

17th Cyprus Rialto World Music Festival 2022 Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων // Open Call //

**English Text Follows**
�📣Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων για τη συμμετοχή καλλιτεχνών και σχημάτων στο 17o Cyprus Rialto World Music Festival. Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιούλιου 2022, δίνοντας όπως κάθε χρόνο τη δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτέχνες και σχήματα των Μουσικών του Κόσμου, που δραστηριοποιούνται τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, να παρουσιάσουν την δουλειά τους.
📍Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα.
📍Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 6 Μαΐου 2022.
📍Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy
📍Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις: [email protected]
**
📣The Rialto Theater announces the submission of proposals for the participation of artists and bands at the 17th Cyprus Rialto World Music Festival. This year's Festival will take place in the second fortnight of July 2022, giving as every year the opportunity to artists and bands of World Music, active both in Cyprus and abroad, to present their work.
📍 The invitation to submit proposals is addressed to professional musicians, composers and bands. Proposals will be accepted until May 6, 2022.
📍Those interested can obtain the application and the terms of participation from the websites: www.cyprusrialtoworldmusic.com www.rialto.com.cy
📍For further information and clarifications please contact: [email protected]

The World Music Festival, which has been distinguished with the EFFE Label 2019-2021, is a unique intercultural event in Cyprus, uniting artists, audiences and arts across borders and restrictions. It is a platform of support, communication and promotion for musicians who share the enthusiasm of mus...

📸© Αναστασία Κωνσταντινίδου
30/07/2021

📸© Αναστασία Κωνσταντινίδου

🥁Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο Cyprus Rialto World Music Festival 🙏🏻Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες π...
30/07/2021

🥁Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο Cyprus Rialto World Music Festival

🙏🏻Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και μας κράτησαν συντροφιά όλο τον Ιούλιο!!!
🙏🏻Το ένθερμο κοινό που αγκάλιασε και φέτος την διοργάνωση!!
🙏🏻Καθώς επίσης και όλους όσοι δούλεψαν και βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση του φετινού Φεστιβάλ!!!

📍Ραντεβού τον Ιούλιο του 2022📍

🥁The 16th CRWMF completed with great success!!

🙏🏻We warmly thank all the artists who participated and kept us companion throughout July !!!
🙏🏻The enthusiastic audience that embraced the event again this year !!
🙏🏻And of course all those who worked and helped in any way in the realization of this year's Festival !!!

📍See you in July 2022📍

🙏🏻Ευχαριστούμε Θερμά τους Χορηγούς και Υποστηρικτές του 16ου Cyprus Rialto World Music Fest] 🙏🏻We warmly thank all the S...
30/07/2021

🙏🏻Ευχαριστούμε Θερμά τους Χορηγούς και Υποστηρικτές του 16ου Cyprus Rialto World Music Fest]
🙏🏻We warmly thank all the Sponsors and Supporters of the 16th Cyprus Rialto World Music Fest]

Address

19 Andrea Droussioti, Heroes' Square
Limassol
3040

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Cyprus Rialto World Music Festival posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Cyprus Rialto World Music Festival:

Videos

Share

Our Story

Με την ένταξη του πέρσι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ – Μουσικές του Κόσμου- (EFWMF ) το φεστιβάλ στράφηκε κυρίως προς τις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, κρίνοντας ότι μια τέτοια ταυτότητα καθορίζεται ουσιαστικά από τις γεωγραφικές, ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, οι οποίες και έχουν αποτυπωθεί στις μουσικές παραδόσεις τους. Το Cyprus Rialto World Music Festival υποδέχεται σχήματα και μουσικούς που μοιράζονται ένα πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν αλλά και αναπτύσσουν ένα σύγχρονο μουσικό παρόν με κοινές αφετηρίες κ’επιρροές, πραγματοποιώντας μια σειρά από εκδηλώσεις –κυρίως μουσικές- που αντλούν την έμπνευση τους από την παράδοση της κάθε χώρας γύρω από την περιοχή της Μεσογείου. Σ΄αυτό το πλαίσιο αναδεικνύονται εγγύτητες και διαφορές και βεβαίως η Κύπρος προβάλλει ως γέφυρα μεταξύ τους. Το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τη δουλιά τους όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε διεθνές αφού το φεστιβάλ ως μέλος του διεθνούς δικτύου EFWWMF προβάλλει τις εκδηλώσεις του παγκόσμια. Ταυτόχρονα η συσσώρευση μερικών χιλιάδων θεατών στο κέντρο της πόλης, συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτιστικής αλλά και κοινωνικής και οικονομικής κίνησης σ΄αυτό. Οι μεγάλοι αριθμοί ξένων θεατών του φεστιβάλ αποδεικνύουν τη δύναμη του φεστιβάλ μέσω διάφορων δράσεων του να προσελκύει και ψυχαγωγεί επίσης τους ξένους επισκέπτες που απολαμβάνουν τις διακοπές του στην Κύπρο. Η συνεργασία με φορείς και ξενοδοχεία της Λεμεσού για την προώθηση του Φεστιβάλ, στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού. Με την ανοικτή από κάθε άποψη διοργάνωση - οι εκδηλώσεις στην πλατεία Ηρώων προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες κοινωνικής συναναστροφής και ψυχαγωγίας , διευκολύνοντας με την ελεύθερη είσοδο την πρόσβαση σε Κύπριους και ξένους όλων των εισοδηματικών τάξεων να παρακολουθήσουν παραστάσεις με ποιότητα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προσκαλούμε διευθυντές άλλων φεστιβάλ, διοργανώσεων και δημοσιογράφους από το εξωτερικό με την προοπτική αυτοί να προβάλλουν τη διοργάνωση και τη χώρα μας γενικότερα. Το Cyprus Rialto World Music Festival είναι μια μοναδική στο είδος της διαπολιτισμική διοργάνωση στην Κύπρο, ένα φεστιβάλ που ενώνει καλλιτέχνες, κοινό και τέχνες πέρα από σύνορα και περιορισμούς . Αποτελεί πλατφόρμα στήριξης, επικοινωνίας και προβολής για τους μουσικούς που μοιράζονται τον ενθουσιασμό της μουσικής δημιουργίας και ενισχύει την κινητικότητα καλλιτεχνών από χώρε ς που ενίοτε λειτουργούν ανασταλτικά στην καλλιτεχνική δημιουργία και το διάλογο . Παράλληλα με το φεστιβάλ, ομάδες ή μέλη των ομάδων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλες εκδηλώσεις ή άλλους χώρους και σε άλλες πόλεις της Κύπρος προωθώντας τη μουσική τους σε ένα ευρύτερο κοινό.


Comments

📸 Charis Makridis
📍 Cyprus Rialto World Music Festival
Απόψε στο Cyprus Rialto World Music Festival!
Ευχαριστούμε θερμά την Ελεονώρα Ρούσου για το εξαιρετικό φετινό 8ο Rialto Residency το οποίο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Cyprus Rialto World Music Festival.
Αυτοσχεδιάσαμε, παίξαμε και τραγουδήσαμε με την καρδιά μας, ξεκλειδώσαμε συναισθήματα, ακούσαμε ήχους και ταξιδέψαμε με το μυαλό. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι. Είσαστε όλοι υπέροχοι!
-
We sincerely thank Eleonora Roussou for this year's excellent 8th Rialto Residency which has become an integral part of the Cyprus Rialto World Music Festival.

We improvised, played, and sang our hearts out, unlocked emotions, heard sounds and travelled with our minds. We also thank all the children who participated in the workshop. You are all wonderful!
Το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο εστιάζει στις μουσικές παραδόσεις Κύπρου και Ελλάδας και συμμετέχει στο στο Cyprus Rialto World Music Festival

Το «Kάλεσμα» είναι ένα νεοσύστατο εξαμελές φωνητικό σύνολο που ασχολείται με τη φωνητική εκτέλεση και έρευνα στις μουσικές παραδόσεις κυρίως της Κύπρου και Ελλάδας, όπως επίσης και με προσωπικές, αυθεντικές συνθέσεις, στοχεύοντας στη γεφύρωση των επιτόπιων παραδόσεων με τη σύγχρονη δημιουργία.

Rialto Theatre - Θέατρο Ριάλτο
Η λέξη ‘Wanderlust’ σημαίνει να έχει κανείς την έντονη επιθυμία να γνωρίσει τον κόσμο, να εξερευνήσει με οδηγό την περιέργεια, την πνευματική ανησυχία και ένα ανοικτό μυαλό. Με αυτήν λοιπόν την ενέργεια θα οδηγήσουμε τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι διασχίζοντας την Μεσόγειο θάλασσα και την Μέση Ανατολή και καταλήγοντας από την Αφρική στην Λατινική Αμερική.

Ο Αντώνης Γεωργίου συναντά την Άντρια Αντωνίου και μιλάνε για την Wanderlust Andria Antoniou & friends μια παράσταση που συνδυάζει μουσική, χορό και αφήγηση και συμμετέχει στο 17 Rialto World Music Festival

Ένα τέτοιο φεστιβάλ που αγκαλιάζει αυτό που ονομάζουμε “world music” είναι για εμένα σαν μια μικρογραφία ενός ιδανικού κόσμου που ζει αρμονικά, με σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας μεταξύ πολιτισμών, φυλών και χρωμάτων.

Rialto Theatre - Θέατρο Ριάλτο Cyprus Rialto World Music Festival
Με την μοναδική και ιδιαίτερη Eleonora Rousou at Rialto Residency - Cyprus Rialto World Music Festival, Charis Makridis

Με τους μελωδικούς, Μπλουνεφέ - Blunefé -17ο Cyprus Rialto World Music Festival, Christos Yerolatsitis , Nicolas Tryphonos Ανδρέας Ανδρέου, Όμηρος Μιλτιάδους.
́Με τους εξαιρετικούς Ιδαίον Project/Idaeon Project - Cyprus Rialto World Music Festival

Constantia Costi, Cyprus Rialto World Music Festival,Vaggelis Gettos
Απο την χθεσινή συναυλία των Ιδαίον Project στο Cyprus Rialto World Music Festival.
Ο τεράστιος μαέστρος Daniel Barenboim είχε γράψει ότι ''η μουσική κινεί τον χρόνο''. Χθες, στο Cyprus Rialto World Music Festival, είχαμε εκείνη την σπάνια αίσθηση ότι ο χρόνος πράγματι κινείτο. Μεταιωρισμός, δόσεις μέθεξης και ένα επίσης σπάνιο κοινό. Ευχαριστούμε όλη την διοικητική και τεχνική ομάδα του Rialto Theatre από την καρδιά μας για την χθεσινή αξέχαστη εμπειρία. Μείνετε συντονισμένοι καθώς την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουμε τον δίσκο μας!

The legendary maestro Daniel Barenboim once wrote that ''music quickens time''. Yesterday at Cyprus Rialto World Music Festival, we had this rare feeling that time was indeed quickened. Levitated, doses of methexis and a special audience. We thank the administrative and technical Rialto Theatre team from the bottom of our hearts for this magnificent experience. Stay tuned as, next week, we will be announcing our album!

Photo credits Charis Makridis
Αυτή η εβδομάδα ξεκινά με Θερινό Σινεμά και καταλήγει με την έναρξη του φετινού Cyprus Rialto World Music Festival.
Λεπτομέρειες και εισιτήρια εδώ, rialto.interticket.com
Το 17th Cyprus Rialto World Music Festival αρχίζει με τα Choral Crossroads 2022 της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή Cyprus Rialto World Music Festival
[ΕΝ follows] Το Ιδαίον Project για πρώτη φορά στο Cyprus Rialto World Music Festival 2022! Μετά από το δυνατό tour του σχήματος στην Ελλάδα, το Ιδαίον επιστρέφει στην Κύπρο συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη και διακεκριμένη διοργάνωση world music στο νησί. 21 Ιουλίου 2022, στο Rialto Open Air (parking ΣΕΚ), στη Λεμεσό, στις 21.00. Εισιτήρια προς 5€ (δωρεάν για μουσικούς, μαθητές και φοιτητές).

Idaeon Project for the first time at the Cyprus Rialto World Music Festival 2022! After the vibrant Greek tour, the group returns to Cyprus to take part in the most important and renowned world music festival on the island. 21 July 2021, Rialto Open Air (parking SEK), Limassol, at 21.00. Tickets 5€ (free for musicians, pupils & students)
Beautiful concerts and trips happening in July!
Last few in the UK and then in my homeland Cyprus! Launching in a few days my new project “Wanderlust”. Its first performance at the Cyprus Rialto World Music Festival. Can’t wait to share it with you. Stay tuned!🥁🥰
Wanderlust Andria Antoniou & friends |
Classico Latino | Batukinio | Women of Rebetiko
Το αγαπημένο Cyprus Rialto World Music Festival επιστρέφει δριμύτερο και το φετινό Ιούλιο. Κρατήστε τις ημερομηνίες, 17, 21, 22, 23,25, 27, 28 Ιουλίου και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις εδώ, https://www.cyprusrialtoworldmusic.com/
-
The Cyprus Rialto World Music Festival is back! Save the dates, 17, 21, 22, 23,25, 27, and 28.07 and find more information about the line-up at, www.cyprusrialtoworldmusic.com/
📣To deadline πλησιάζει!!!

Cyprus Rialto World Music Festival
#}